Training/Coaching

Training/Coaching

Gert-Jan Theunisse stond bekend als trainingsbeest. Kilometers maken in het Brabantse land, in de Alpen, op Tenerife, in de Siera Nevada, in Zuid Afrika. Stoempen tegen de wind in, beulen tegen de berghelling op, uren aan snelheid en conditie werken achter de derny van zijn vriend Mari van Venrooy. Ook was Theunisse in zijn hoogtijdagen zijn eigen coach. Hij onderzocht zijn grenzen en legde de lat steeds hoger. Uiteindelijk maakte hij zo zijn droom waar en werd in 1989 de bergkoning in de Tour de France. De mix van praktijkervaring en coachingsvaardigheden gebruikt Gert-Jan nu om je bewust te maken van je persoonlijke mogelijkheden. Toppers als Bart Brentjes, Philip Meirhage, renners van "Van Vliet Contrans", de renners van Millram, de dames en heren van Rusvelo kunnen er over mee praten.

Johnny Hoogerland trainde bij Gert-Jan Theunisse in Mallorca.
Hoogerland: ‘We hadden een goede klik. Ik heb veel van hem geleerd. De beroepsernst, serieus, hoe je met je vak bezig moet zijn. Trainen, rustig slapen, motivatie. Door zijn overwinning op de Alpe d’Huez ben ik verliefd op de bolletjestrui geworden. Ik zou hem best bij onze ploeg willen hebben.’

Na een intake stelt Theunisse samen met u uw trainingsprogramma op.
Wat is het doel? Welke ambities zijn haalbaar? Wat zijn de verschillende mogelijkheden die naar het doel leiden? Welke acties gaat u ondernemen? Hoe lang duurt de trainingsperiode? Gericht op een piekmoment? Een heel seizoen lang? Al deze facetten worden gevat in een plan van aanpak dat u onder begeleiding van Gert-Jan naar uw doel brengt. (Er kan ook in groepen getraind worden). De locaties waar de training zal plaatsvinden kunnen variëren, afhankelijk van uw doelstelling. Bijvoorbeeld Mallorca, Sierra Nevada, of Nederland.